Nu är den äntligen här - Alkoholfri Bitter Apéritif - Den första svenska alkoholfria bittern i sitt slag. 500 ml bitterljuva toner. Vi har labbat under hela sommaren och matchat bär med örter, bark, peppar och svensk verjus.

Receptet graviterar runt hallon, röda vinbär och grapefrukt som samspelar med bland annat vildpeppar, malört, gentiana och verjus (på svenska omogna äpplen). Resultatet är en pigg och juicig bitter som funkar utmärkt i "No & Lo"- drinkar; dvs drinkar med mindre eller helt utan alkohol. Syftet är att kunna njuta av god dryck när man inte "dricker" eller när man vill dricka lagomt. Den passar utmärkt till snacks, som apéritif, i drinkar och som spritz.

Etiketten är handmålad av Luciana Amado Sandberg i rött bläck och återspeglar bitterns både ljuva och bittra sida i punkig stil. Inom kort kommer vi gå ut med två stycken datum för två olika mini-tastings, en i självaste dryckeslabbet och en butiksbetonad. Från idag kan man handla den hos Kitchenlab i Stockholm, Cask & Company och i vår egna webbutik.

Stay Bitter!