Drinkar, tips och tricks

Dags att blanda lite goda drinkar? Nedan följer några recept för hur du kan blanda goda drinkar hemma. Det enda du behöver göra är att plocka fram is, glas och lite favoriter från spritskåpet.

Innan du sätter igång kommer ett par tips:

1. Frys vatten i en större Tupperware eller liknande lådor. När det fryst till is, hackar du upp isblocket i större isbitar och förvarar det i frysen i samma låda. Du kan sen använda isen till drinkar eller använda som stor isbit i en fin whisky.

2. En annan trevlig grej är att frysa in glasen du ska servera i, du får med känslan av samma kvalitet som i en bra bar, fast hemma.


The Gin & House Tonic

30 ml Enhanced Tonic Syrup
40 ml Bombay Sapphire
Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett fint High Ball-glas och fyll det med tonic syrup och gin. Fyll på med mycket is (hela vägen upp). Toppa nu med kallt bubbelvattnet och rör om med en sked. Garnera med en torkad citrus och njut! Det här är en G&T med twist, höga smaker som lyfter.

foto: @shotbyolle


.

Sherry-OH!

30 ml Enhanced Tonic Syrup

45 ml Tio Pepe Fino Sherry

Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett snyggt glas och fyll det med tonic syrup och sherry. Fyll på med mycket is. Toppa nu med kallt bubbelvattnet och rör om med en sked. Garnera med en myntakrona och drick. Det här är en perfekt vårdrink som har lite lägre alkoholhalt och har en superfin fruktig smakharmoni.


.

The O.G Tonic (non alco)

30 ml Enhanced Tonic Syrup

Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett High Ball-glas och fyll det med tonic syrup. Fyll på med mycket is och toppa med kallt bubbelvatten. Rör om så det blandar sig, garnera med torkad citrus eller med något floralt som växer i blomlådorna. Att dricka alkoholfritt ska inte behöva vara tråkigt, det här är ett lyxigt alternativ som smakar som en riktig drink ska.

foto: @konceptism