Dags att blanda lite goda drinkar? Nedan följer några recept för hur du kan blanda goda drinkar hemma. Det enda du behöver göra är att plocka fram is, glas och lite favoriter från spritskåpet.

Innan du sätter igång kommer ett par tips:

1. Frys vatten i en större Tupperware eller liknande lådor. När det fryst till is, hackar du upp isblocket i större isbitar och förvarar det i frysen i samma låda. Du kan sen använda isen till drinkar eller använda som stor isbit i en fin whisky.

2. Ett annat tips är att frysa in glasen du ska servera i, du får med känslan av samma kvalitet som i en bra bar, fast hemma.


Lucky Peach Spritz

40 ml Persika & Neroli Cordial
20 ml Rosévermouth (till exempel Spriteriets)
80 ml Mousserande vin

Gör så här: Ta fram ett fint vinglas och fyll det med cordial och vermouth. Fyll på med mycket is. Toppa nu med väl kylt torrt bubbelvin och rör om med en sked. Garnera med det som trädgården erbjuder! Det här är en Spritz med juicig fräschör och pärlande effekt.

.


The Gin & House Tonic

30 ml Enhanced Tonic Syrup
40 ml Bombay Sapphire
Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett snyggt High Ball-glas och fyll det med tonic syrup och gin. Fyll på med mycket is (hela vägen upp). Toppa nu med kallt bubbelvatten och rör om med en sked. Garnera med en torkad citrus och njut! Det här är en G&T med twist, höga smaker som lyfter.

foto: @shotbyolle

.

Nordic Piña Colada

30 ml Rabarber & Kokostonic

45 ml Grey Goose Vodka

Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett snyggt Highball-glas och fyll det med tonic och vodka. Fyll på med mycket is. Toppa med kallt bubbelvattnet och rör om lätt. Frisk och syrlig rabarber möter len kokos i tonicformat, Pina Colada style.

.

Sherry-OH!

30 ml Enhanced Tonic Syrup

45 ml Tio Pepe Fino Sherry

Toppa med bubbelvatten

Gör så här: Ta fram ett GT-glas och fyll det med tonic syrup och sherry. Fyll på med mycket is. Toppa med kallt bubbelvatten och rör om lätt med en sked. Det här är en perfekt drink som passar närsomhelst, med lite lägre alkoholhalt och superfin fruktig smakharmoni.